5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (2023)

PAGINA INHOUD:

Hoe schrijfbeveiliging van externe harde schijf te verwijderen?
Wat veroorzaakt schrijfbeveiliging op externe harde schijf?

Het verbijsterende schrijfbeveiligingsprobleem beperkt uw vermogen om de inhoud van uw opslagapparaat te wijzigen, waardoor het alleen-lezen wordt. Maar maak je geen zorgen, want je bent de ultieme gids tegengekomen om de controle over je externe harde schijf terug te krijgen. In de volgende paragrafen gaan we dieper in op verschillende effectieve methoden om de schrijfbeveiliging van externe harde schijven te verwijderen, zodat u uw gegevens naar eigen inzicht kunt beheren.

Deze uitgebreide instructies van EaseUS zijn uw go-to-resource voor het aanpakken van de uitdagingen van schrijfbeveiliging. U leert niet alleen de onderliggende redenen achter dit probleem, maar u krijgt ook meerdere strategieën om het op te lossen. Laten we dus eens kijken hoe u schrijfbeveiliging van een externe harde schijf kunt verwijderen met behulp van onderstaande zes effectieve methoden.

Hoe schrijfbeveiliging van externe harde schijf te verwijderen?

In dit gedeelte leren we vijf methoden voor het verwijderen van schrijfbeveiliging van een externe harde schijf. Voordat u zich aan deze fixes/oplossingen waagt, moet u ervoor zorgen dat u de specificaties van uw apparaat goed begrijpt en een back-up van uw essentiële gegevens maakt om onverwacht gegevensverlies te voorkomen. Lees de algemene informatie van deze zes methoden zorgvuldig om schrijfbeveiliging van uw externe harde schijf uit te schakelen in de onderstaande tabel:

💻Methoden Duur 🔒 Moeilijkheidsgraad 🚀 Effectiviteit
🥇 EaseUS Partition Master 3 minuten Eenvoudig Hoog
🥈 Fysieke schakelaar 1 minuut Eenvoudig Medium
🥉 Schijfdeel 5 minuten Complex Medium
4️⃣ Windows-register 5 minuten Complex Medium
5️⃣ Antivirussoftware 7 minuten Gematigd Medium

Manier 1. Verwijder schrijfbeveiliging via EaseUS Partition Master

EaseUS Partition Master onderscheidt zich als een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing. Bij deze methode worden de geavanceerde functies van het hulpprogramma gebruikt om de schrijfbeveiliging te omzeilen. EaseUS Partition Master helpt u niet alleen de schrijfbeveiliging te verwijderen, maar biedt ook andere waardevolle functies voor het beheer van uw opslagapparaten.

Deze software heeft enkele schitterende onderdelen: hoge effectiviteit bij het verwijderen van schrijfbeveiliging, een gebruiksvriendelijke interface en extra functies voor opslagbeheer.

Gratis DownloadVoor Windows

Volg de stappen om schrijfbeveiliging van een externe harde schijf uit te schakelen:

Stap 1. Download en installeer EaseUS Partition Master, ga naar de Toolkit-sectie en klik op "Schrijfbeveiliging".

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (1)

Stap 2 . Selecteer uw schrijfbeveiligde USB, externe USB-schijf of SD-kaart en klik op "Uitschakelen".

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (2)

Extra functies van EaseUS Partition Master:

  • Formatteer een schrijfbeveiligde USB-flashdrive .
  • Formatteer een tegen schrijven beveiligde SD-kaart.
  • Repareer een pen drive die tegen schrijven is beveiligd .
  • Los op dat de schijf tegen schrijven is beveiligd in Windows 11.

Dus waarom wacht je nog? Probeer het gewoon eens om snel de schrijfbeveiliging van uw externe schijf te verwijderen.

Gratis DownloadVoor Windows

Manier 2. Schakel de fysieke schakelaar uit

Je moet controleren of je externe schijf een fysieke schakelaar heeft en of deze op je schijf is vergrendeld. De meeste externe harde schijven worden geleverd met een fysieke knop om te vergrendelen en ontgrendelen. Volg de onderstaande eenvoudige stappen:

Stap 1. Schuif gewoon die fysieke schakelaar om het slot te verwijderen.

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (3)

Stap 2. Nadat je de fysieke schakelaar hebt uitgeschakeld, sluit je deze aan op je pc om te controleren of de schrijfbeveiliging is verwijderd.

Manier 3. Schakel schrijfbeveiliging uit via Diskpart

Het hulpprogramma Diskpart kan de alleen-lezen status op uw externe harde schijf overschrijven. Als uw externe harde schijf is ingesteld als alleen-lezen, kunt u Diskpart gebruiken om alleen-lezen-kenmerken te wissen. Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u leren hoe u de beveiliging verwijdert :

Stap 1. Zoek het "Diskpart" in het zoekvak van Windows op de taakbalk. Wanneer het in het zoekresultaat verschijnt, klikt u erop om het te openen.

Stap 2. Schrijf de onderstaande opdrachten door op "Enter" te drukken na het schrijven van elke bestelling.

  • lijst schijf
  • selecteer schijf P (waarbij "P" het schijfnummer van uw harde schijf is.)
  • kenmerken schijf wissen alleen-lezen

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (4)

Stap 3. Wacht even en laat het alleen-lezen attributen verwijderen. Als u klaar bent, typt u exit en drukt u op "Enter".

Manier 4. Schakel schrijfbeveiliging uit met Windows-register

U kunt het Windows-register gebruiken om de schrijfbeveiliging van een externe harde schijf uit te schakelen. Knoeien met het register zonder de juiste methoden te volgen, kan echter leiden tot ernstige problemen met uw Windows-systeem. Dus, leer en volg deze stappen zorgvuldig:

Stap 1. Typ "regedit" in het vak "Uitvoeren" en druk op "Enter".

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (5)

Stap 2. Kies "Ja" wanneer er een pop-up verschijnt.

Stap 3. Vouw de lijst met "HKEY_LOCAL_MACHINE" uit door op > groter dan teken te klikken.

Stap 4. Vouw op dezelfde manier de lijst "Systeem" uit en vervolgens "Huidige besturingsset".

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (6)

Stap 5. Klik op "Control" en selecteer "Storage Drive Policies".

Stap 6. Wijs het cijfer in het DWORD-vak een waarde van 0 toe en klik vervolgens op "OK".

5 manieren | Verwijder schrijfbeveiliging van externe harde schijf (7)

Stap 7. Sluit het Windows-register en start het systeem opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Schrijfbeveiliging kan echter voorkomen dat gegevens op uw externe harde schijf per ongeluk worden overschreven of gewist. Hier leest u hoe u schrijfbeveiliging kunt inschakelen wanneer u deze nodig hebt:

 Schrijfbeveiliging inschakelen

Manier 5. Gebruik antivirussoftware

Af en toe vallen virussen en malware uw externe harde schijf aan, wat leidt tot schrijfbeveiliging. Door betrouwbare antivirussoftware te gebruiken om de schrijfbeveiligingsvirussen te beëindigen, kunt u dit verpletteren.

U kunt de stappen volgen om de vijfde methode voor het verwijderen van schrijfbeveiliging te proberen:

Stap 1. Download en installeer eerst betrouwbare antivirussoftware, zoals Norton Anti-virus, McAfee, ESET NOD32, Avira, Avast, AVG, enz.

Stap 2. Sluit de doel externe harde schijf aan op uw laptop of pc.

Stap 3. Scan de externe harde schijf met een antivirusprogramma om het schrijfbeveiligingsvirus op te ruimen en te verwijderen.

Ik hoop dat dit bericht je zal helpen de schrijfbeveiliging van de externe harde schijf te verwijderen. Zo ja, dan kunt u deze delen met mensen in nood op sociale mediaplatforms:

Wat veroorzaakt schrijfbeveiliging op externe harde schijf?

Weet u waarom het probleem met de schrijfbeveiliging zich op de externe harde schijf bevindt? Waarom is dit zo frustrerend? Het is frustrerend omdat het ons vermogen beperkt en ons verhindert onze externe harde schijven te beheren. Maak je geen zorgen. We gaan enkele veelvoorkomende redenen onthullen, zodat u maatregelen moet nemen om dit intimiderende probleem in de toekomst te voorkomen. Voor een beter begrip volgen hier enkele veelvoorkomende oorzaken/redenen:

Geïnfecteerd door onbekende virussen of malware

Externe harde schijven zijn gevoelig voor infiltratie van virussen of malware, wat resulteert in onverwachte schrijfbeveiliging. Deze kwaadaardige elementen nestelen zich in de bestanden van de schijf, waardoor ongeoorloofde toegang wordt geïnitieerd en schrijffunctionaliteit wordt belemmerd.

Incompatibel schijfformaat

Schrijfbeveiliging kan optreden wanneer het formaat van de externe harde schijf niet voldoet aan de systeemvereisten. Dit gebeurt vaak vanwege verschillen tussen verschillende besturingssystemen of fouten in het formatteringsproces.

Per ongeluk fysieke schakelaar ingeschakeld

Veel externe harde schijven hebben een fysieke schakelaar om te voorkomen dat gegevens per ongeluk worden overschreven. Als u deze schakelaar echter onbedoeld activeert, kan per ongeluk schrijfbeveiliging worden ingeschakeld.

Beperkte schrijftijden

Sommige externe harde schijven, met name Solid State Drives (SSD's), hebben een eindig aantal schrijfcycli. Zodra deze limiet is bereikt, schakelt de schijf schrijfbeveiliging in om de levensduur te verlengen.

Conclusie

Navigeren door de complexiteit van schrijfbeveiliging van externe harde schijven lijkt misschien een puzzel, maar maak je geen zorgen - gebruik de bovenstaande effectieve methoden om schrijfbeveiliging te wissen van de gebruiksvriendelijke kracht van EaseUS Partition Master, de eenvoud van het uitschakelen van het fysieke slot, de kracht van de magie van de opdrachtregel van Diskpart, of de waakzaamheid van antivirussoftware.

Dus of het nu gaat om een op de loer liggend virus, een onbedoelde hardware-switch of een compatibiliteitsprobleem, deze gids wapent je met de kennis om elk obstakel te overwinnen. Laat schrijfbeveiliging uw gegevens niet langer gijzelen.

Van deze oplossingen staat één tool hoog: EaseUS Partition Master. De eenvoud en effectiviteit hebben zichzelf bewezen als een go-to-optie. Deze krachtige software verwijdert schrijfbeveiliging en strekt zijn hand uit om verschillende functies voor opslagbeheer aan te bieden. Waarom laat u EaseUS Partition Master niet uw eerste verdediging zijn tegen het schrijfbeveiligingsprobleem? Probeer het eens!

Gratis DownloadVoor Windows

Veelgestelde vragen over het verwijderen van schrijfbeveiliging van externe harde schijf

Als u vragen heeft over het verwijderen van schrijfbeveiliging van een externe harde schijf, vindt u hier antwoorden:

1. Hoe schakel ik schrijfbeveiliging op een USB in?

Er zijn meerdere manieren om schrijfbeveiliging op een USB in te schakelen. We zullen u door DiskPart leiden. Volg deze stappen om schrijfbeveiliging op uw USB in te schakelen:

Stap 1. Start DiskPart, typ list disk en druk op Enter.

Stap 2. Gebruik de opdracht "select disk" om uw USB-stick te selecteren; als het schijf 1 is, typ dan "selecteer schijf 1".

Stap 3. Gebruik het commando "attributes disk" om de attributen van de schijf weer te geven.

Stap 4. Gebruik het commando "attributes disk set readonly" om het alleen-lezen kenmerk in te schakelen en een USB schrijfbeveiligd te maken. Als u klaar bent, typt u "exit" om DiskPart te sluiten.

2. Hoe maak ik de externe harde schijf schrijfbeveiligd?

Als u uw externe harde schijf schrijfbeveiligd wilt maken, worden de stappen hierboven in de eerste vraag op dezelfde manier behandeld. Plaats uw externe harde schijf in de computer en gebruik vervolgens DiskPart. Raadpleeg de eerste vraag voor gedetailleerde stappen.

3. Hoe formatteer ik een schrijfbeveiligde externe harde schijf?

Als uw externe harde schijf tegen schrijven is beveiligd, moet u de schrijfbeveiliging uitschakelen, of dit nu de Register-editor of de opdrachtprompt is. We noemden stap voor stap vijf verschillende manieren. Welke methode het beste bij u past, u kunt eerst de schrijfbeveiliging verwijderen. Zonder de schrijfbeveiliging uit te schakelen, kunt u deze niet formatteren. Volg de stappen om een schrijfbeveiligde externe harde schijf te formatteren:

Stap 1. Nadat u de schrijfbeveiliging hebt verwijderd door de bovenstaande manieren te volgen, moet u Verkenner openen.

Stap 2. Zoek de externe harde schijf, klik er met de rechtermuisknop op en klik op "Formatteren" in de vervolgkeuzelijst.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 08/09/2023

Views: 5934

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.